Mainos

USA luopui aborttilinjastaan YK:n naiskonferenssissa

Kokousedustajien mukaan mikään muu maa ei ollut tukenut Yhdysvaltojen suunnitelmaa abortin vastaisen lisäyksen saamiseksi YK:n naiskonferenssin asiakirjaan.

Yhdysvallat on luopunut kiistanalaisesta suunnitelmasta saada abortin vastainen lisäys YK:n naiskonferenssin asiakirjaan. Yhdysvaltain valtuuskunnan johtaja julisti kuitenkin voittaneensa kiistan.

YK:hon on kokoontunut noin 6000 edustajaa kaksiviikkoiseen naisen asemaa käsittelevään konferenssiin. Pyrkimyksenä on selvittää, kuinka pitkälle kohti tasa-arvoa naiset ovat päässeet Pekingissä kymmenen vuotta sitten pidetyn konferenssin jälkeen.

Yhdysvaltain valtuuskunnan johtaja Ellen Sauerbrey katsoi, että Yhdysvaltain viesti abortista oli jo mennyt kokouksessa läpi ja siksi kiistanalainen lisäys ei ollut enää tarpeen. Lisäyksen mukaan Pekingin loppuasiakirja ei tunnusta aborttia perusoikeudeksi.

Kokousedustajien mukaan mikään muu maa ei ollut tukenut Yhdysvaltoja asian suhteen. Monet kokousedustajat katsoivat kiistan vievän huomion konferenssin pääkysymyksiltä, taloudelliselta kehitykseltä ja naisten tasa-arvolta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.