Mainos

USA: Lumimyrsky vaatinut useita kuolonuhreja

Yhdysvaltain itäisiä osia riivannut myrskyrintama on vaatinut ainakin kahdenkymmenen ihmisen hengen. Valtaosa on menehtynyt auto-onnettomuuksissa.

Kuusi kuolemantapauksista tapahtui Missourissa, kaksi Illinoisissa, yksi Nebraskassa, viisi Virginiassa ja neljä Iowassa. New Jerseyssä kuoli yksi ihminen ja ainakin seitsemän loukkaantui, kun rakennuksen peltikatto romahti lumen ja kovan tuulen vuoksi.

New Yorkissa satoi maanantaina ainakin puoli metriä lunta. Lumentulo jumitti liikenteen sunnuntaina ja maanantaina koko itärannikon alueella. Jäämyrsky lamautti puolestaan osan eteläistä Virginiaa ja lähes koko Pohjois-Carolinan. Paikoin jäätä on lähes 20 sentin kerros.

Tuhansia ihmisiä on jumissa eri lentokentillä. Yksinomaan Floridassa ainakin viisituhatta lentomatkustajaa odotti maanantaina pohjoisten osavaltioiden kenttien aukeamista. Washingtonissa Reagan-National -kenttä pysynee kiinni tiistaiaamuun saakka.

Baltimoren kenttä on ollut kiinni lähes koko maanantain eikä sen aukeamisesta ole tietoja. Dullesin kenttä on pitänyt yhden kiitotien auki, mutta liikennettä on erittäin vähän. New Yorkin LaGuardia sulki kaikki kiitotiensä maanantaina, Newark ja Kennedy pysyivät auki, mutta lähes kaikki kotimaan lennot on peruutettu.

Junayhtiö Amtrak peruutti puolestaan kaikki matkat Washingtonin ja Virginian, Richmondin väliltä. Washingtonista pohjoiseen kulki vain noin puolet junista.

Eteläisissä osavaltioissa sama myrsky aiheutti rankkoja vesisateita ja mutavyöryjä. Ainakin 235 000 taloutta oli maanantaina ilman sähköä. Länsi-Virginiassa sähköt olivat poikki 95 000 taloudesta ja Kentuckyssä 60 000 taloudesta. Paikoin sähkö saadaan takaisin aikaisintaan keskiviikkona.

Lumiennätyksiä rikottiin monin paikoin. Läntisen Marylandin vuoristoalueella satoi 130 senttiä lunta. Paikoin Pennsylvaniassa saatiin ennätysmäiset metrin korkuiset hanget. Washingtonin lähialueilla lunta tuli jopa 70 senttiä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.