Mainos

USA:lta lista ihmiskauppaa harjoittavista maista

Useita amerikkalaisten arabiliittolaismaita on Yhdysvaltojen ulkoministeriön julkistamalla mustalla listalla ihmiskauppaa harjoittavista maista.

Saudi-Arabian, Kuwaitin, Omanin ja Qatarin lisäksi mustalla listalla ovat muun muassa Moldova, Fiji, Kuuba, Pohjois-Korea ja Iran.

Ulkoministeriön laatimassa 170 maata käsittävässä selvityksessä on kaikkiaan neljä ryhmää. Pahimpien rikkojien mustalle listalle kuuluu 14 maata. Näitä maita vastaan Yhdysvallat voi ryhtyä pakotetoimiin, joihin kuuluu avun epääminen.

Suomi on nyt parhaalla, "hyvien" maiden ykköslistalla kuten kahtena aiempanakin vuonna. Vuotta 2005 koskevalla listalla Suomi oli kakkoslistalla ja Suomea moitittiin siitä, että Suomen kautta tapahtuvaan ihmiskauppaan ei puututtu tarpeeksi tehokkaasti. Myös vuosina 2003 ja 2004 Suomi oli kakkoslistalla.

Nyt julkistetussa selonteossa Suomen sanotaan edistyneen huomattavasti erityisesti ihmiskaupan uhrien auttamisessa sekä ennaltaehkäisevässä työssä. Suomi on kuitenkin uudenkin selonteon mukaan kauttakulku- ja päätemaa esimerkiksi Venäjältä ja Kiinasta tapahtuvassa ihmiskaupassa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.