Mainos

USA:lla sotilasoperaatioita myös Iranissa

Kommandojen tehtävänä on tutkia Iranissa jopa 28 kohdetta, kertoo New Yorker -lehti.

Yhdysvaltain kommandojoukot ovat tunkeutuneet Iraniin etsimään salaisia kohteita, joissa saatetaan valmistaa ydinaseita, kertoo New Yorker -lehti tänään. Lehden mukaan presidentti George Bushin määräämiä salaisia sotilastehtäviä on suoritettu Iranissa ainakin viime vuoden puolivälistä lähtien. Kommandojen tehtävänä on tutkia jopa 28 kohdetta, joissa kenties valmistetaan ydinaseita, kemiallisia aseita tai ohjuksia, kirjoittaa lehden toimittaja Seymour Hersh, joka paljasti viime vuonna Irakin Abu Ghraibin vankilaskandaalin laajuuden.

-Tämä on sotaa terrorismia vastaan, ja Irak on vain yksi operaatio, lehden haastattelema entinen korkea-arvoinen tiedusteluviranomainen kertoi lehdelle.

Lehden mukaan Yhdysvallat etsii kohteita, joita voitaisiin "tuhota täsmäiskuilla tai nopeilla kommandoiskuilla" ja Yhdysvallat saa tähän apua Israelilta ja Pakistanilta. Haastatellun viranomaisen mukaan muun muassa Bushin hallinnon puolustusministeri Donald Rumsfeld ja apulaispuolustusministeri Paul Wolfowitz uskovat, että Iranin hallinto ei pystyisi toipumaan sotilaallisesta takaiskusta ja romahtaisi.

Bushin hallinto kiistää kuitenkin lehden tiedot. Valkoisen talon viestintäjohtajan Dan Bartlettin mukaan lehden juttu on täynnä virheitä, ja hän sanoi Yhdysvaltain käyttävän Iranin suhteen diplomatiaa.

-Toimimme yhteistyössä eurooppalaisten liittolaistemme kanssa auttaaksemme Iranin hallitusta vakuuttumaan siitä, ettei sen pidä tavoitella joukkotuhoaseita.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.