Mainos

USA:lla ei ollut uusia todisteita Irakin aseista sodan alla

Yhdysvalloilla ei ollut dramaattisia uusia todisteita Irakin aseohjelmista sodan alla, kertoi maan puolustusministeri Donald Rumsfeld tänään.

Rumsfeldin mukaan sotatoimiin ryhdyttiin ennemminkin siksi, että aiempia todisteita katsottiin uudessa valossa syyskuun 11. päivän terrori-iskujen jälkeen. Rumsfeldin mukaan sodan yhtenä syynä oli Irakin haluttomuus noudattaa YK:n päätöslauselmia. -Yhdysvallat ei valinnut sotaa, vaan sen teki Saddam Hussein. 12 vuoden ajan hän rikkoi 17:ää YK:n päätöslauselmaa ilman seuraamuksia, Rumsfeld sanoi.

Rumsfeld myös uskoo edelleen, että todisteita joukkotuhoaseista löytyy aikanaan. -Irakilla oli 12 vuotta aikaa kätkeä ohjelmansa, ja niiden löytäminen vie aikansa, Rumsfeld jatkoi.

Rumsfeld kertoi näkemyksensä maan senaatin komitean kuulemistilaisuudessa.

Yhdysvalloissa selvitetään paraikaa sitä, vääristelikö maan hallinto tietoja Irakin aseohjelmista oikeuttaakseen sotatoimet.

Valkoinen talo myönsi maanantaina, että väite Irakin yrityksestä hankkia Afrikasta uraania ydinaseita varten perustui virheellisiksi osoittautuneisiin tietoihin. Bush sanoi kansakunnan tila -puheessaan tammikuussa, että Irak yrittää hankkia uraania Afrikasta ydinaseohjelmaansa varten.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

(Kymmenen uutiset 09.07.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.