Mainos

USA lieventää ympäristönormeja

Yhdysvaltain ympäristönsuojeluvirasto EPA tekee uusia lievennyksiä maan hiilivoimaloiden ilmansuojelumääräyksiin. Uutta linjausta pidetään suurena voittona presidentti George Bushille ja häntä tukevalle voimalateollisuudelle. Kongressin tutkijavirasto puolestaan kummeksuu säädösten lieventämistä.

Yhdysvaltain ympäristönormeja lievennetään jälleen, kun vanhojen hiilivoimaloiden ei enää tarvitse täyttää aiempia ilmansuojelumääryksiä.

Ympäristövirasto EPA:n mukaan vanhojen hiilivoimalaitosten ei enää tarvitse asentaa ajanmukaisia puhdistimia, kun voimaloita korjataan. EPA:n mielestä aiemmat säädökset eivät juuri ilmaa puhdistaneet. Päätös on voitto voimalateollisuudelle, joka säästää näin rahaa ilman puhtauden kustannuksella.

Myös presidentti George Bush hyötyy uudesta linjauksesta, sillä voimalateollisuus on Bushin ja republikaanipuolueen vaalirahoittaja. Säädösten lievennys ihmetyttää kongressin tutkijavirastoa GAO:a, joka pitää EPAn uusia linjauksia vääriin tietoihin perustuvina. EPA ja sitä myötä Bushin hallinto ei ole ensimmäistä kertaa höllentämässä ympäristönormeja, sillä viime joulukuussa

Ympäristövirasto vähensi saastenormeja teollisuuslaitoksille ja öljy-yhtiöille. Jo aiemmin Bushin hallinto on irtisanoutunut Kioton kasvihuonekaasujen vähenykseen tähtäävästä sopimuksesta. Bushin hallinto haluaa vähennysten perustuvan vapaaehtoisuuteen.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 26.08.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.