Mainos

USA lähettää sittenkin sotilaita Irakiin

Yhdysvallat aikoo lähettää 275 sotilasta Irakiin, sanoo presidentti Barack Obama.

Joukkojen on tarkoitus suojella tarvittaessa Yhdysvaltojen kansalaisia, omaisuutta ja maan suurlähetystöä pääkaupunki Bagdadissa. Sotilaat lähetetään maahan taisteluvalmiudessa.  

– Joukot pysyvät Irakissa, kunnes turvallisuustilanne muuttuu sellaiseksi, ettei heitä enää tarvita, Obama kirjoitti kirjeessään kongressijohtajille.  

Yhdysvallat aikoo pitää lähetystönsä auki, ja myös suuri osa henkilökunnasta jatkaa työskentelyä normaalisti. Osa työntekijöistä kuitenkin siirretään Irakin muissa kaupungeissa sijaitseviin konsulaatteihin.  

Yhdysvallat myös vahvisti keskustelleensa lyhyesti Irakin tilanteesta Iranin kanssa Itävallan Wienissä ydinneuvottelujen yhteydessä. Maan ulkoministeriön mukaan sotilaalliseen yhteistyöhön ei aiota ryhtyä. Myös iranilaisviranomainen sanoi, ettei maiden yhteinen sotilasoperaatio tule kyseeseen.  

Väkivaltaisuudet ovat leimahtaneet Irakissa, kun sunnimuslimeista koostuvat kapinalliset ovat hyökänneet shiiamuslimien johtaman Irakin hallituksen joukkoja vastaan useissa maakunnissa. Kapinalliset ovat saaneet haltuunsa pienen alueen Bagdadin pohjoispuolella.  

Shiiaenemmistöinen Iran on ilmaissut olevansa valmis auttamaan Irakia. Myös Yhdysvallat pohtii, miten se voisi puuttua kapinallisten toimintaan Irakissa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.