Mainos

USA kyydittää Afganistanista Kuubaan

Amerikkalaiset kuljetuskoneet ovat ryhtyneet lennättämään al-Qaeda-verkoston ja Talebanin vangittuja jäseniä Afganistanista Yhdysvaltain sotilastukikohtaan Kuubaan, kertoi CNN-tv-asema tänään. Ensimmäisessä ryhmässä Guantanamon tukikohtaan lennätettiin 20 vankia, kertoi CNN.

Vankien kuljetuskone lähti Kandaharista, ja matkan Kuubaan arvioidaan kestävän parikymmentä tuntia. Kandaharin lentokentällä toimittajat pääsivät hetkeksi näkemään kun vangit siirrettiin C-17-kuljetuskoneiseen.

CNN:n filmissä kukin vanki kannettiin paareilla koneeseen. Vangeilta oli leikattu parta, joka miehillä oli pakko olla Taleban-liikkeen hallitessa Afganistania. Amerikkalaisten tiedotusvälineiden mukaan vangit pidettiin kahlittuina istuimiinsa matkan ajan. Heitä ei aiota päästää edes käymään WC:ssä, vaan heillä on "kannettava laite", kertoi USA Today -lehti.

Guantanamon laivastotukikohtaan aiotaan rakentaa tilat, joihin voidaan sijoittaa 2000 vankia. Amerikkalaisten vankeina on Afganistanissa ja Intian valtamerellä olevilla laivoilla tällä haavaa 360 al-Qaeda-verkoston ja Talebanin jäsentä. Yhdysvalloilla on ollut laivastotukikohta Kuuban itäosassa sijaitsevassa Guantanamossa 1900-luvun alkuvuosista lähtien. Alue on pysynyt Yhdysvaltain hallussa huolimatta Kuuban vallankumouksesta 1959 ja maiden diplomaattisuhteiden katkeamisesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.