Mainos

USA kommentoi varoen Saddamin kuulustelua

Presidentti George Bush ei julkisissa esiintymisissään maininnut Saddamia sanallakaan.

Yhdysvaltain johto on kommentoinut varovaiseen tyyliin Irakin entisen diktaattorin Saddam Husseinin ja hänen lähipiiriläistensä tuontia oikeuden eteen Bagdadissa.

Valkoisen talon mukaan Saddamille luetaan nyt oikeutta, jonka hän itse kielsi miljoonilta irakilaisilta.

Entinen varapääministeri Tarik Aziz, kemiallisten aseiden käytöstä syytetty kemikaali-Ali ja entinen varapresidentti Yassin Ramadan seurasivat Saddamia bagdadilaisessa tuomioistuimessa. Historiallista oikeuden istuntoa seurattiin laajasti myös Yhdysvalloissa.

Saddam sanoi kuulemisessaan, että syytettyjen penkille pitäisi saada presidentti George Bush.

Mutta presidentti Bush ei kahdessa julkisessa esiintymisessään maininnut Saddamia sanallakaan. Hän jätti aiheen varovaiselle tiedottajalleen Scot McClellanille.

-Presidentti on tyytyväinen että Saddam Hussein johtajineen joutuvat vastaamaan irakilaisille irakilaisessa tuomioistuimessa, McClellan totesi.

Amerikkalaiset rahoittavat oikeudenkäynnin ja tarjoavat lainoppineidensa apua - mutta Bush pysyy hiljaa. Viime päivien mielipidemittausten mukaan yhä useampi amerikkalainen pitää koko Irakin sotaretkeä vääränä siirtona. Bushin kannatusluvut ovat hänen virkakautensa alimmalla tasolla.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 02.07.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.