Mainos

USA kiristää otettaan Kuubasta

Presidentti George W. Bush lupaa tiukentaa Kuuban vastaista saartoa sekä lisätä tukeaan maan oppositiolle. -Presidentti Castron vastaiset pakotteet eivät ole ainoastaan politiikan välikappale, ne ovat myös moraalinen kannanotto, sanoi Busheilisiltana ja arvosteli samalla maan ihmisoikeustilannetta.

Bush aikoo tiukentaa amerikkalaisten matkustusmääräyksiä Kuubaan sekä samalla rajoittaa rahamääriä, joita amerikan-kuubalaiset saavat lähettää sukulaisilleen Kuubaan. Bush lupaa samalla lisää tukea maan demokraattiselle Castron vastaiselle oppositiolle, sekä maan ihmisoikeuksia ajaville ryhmille että demokratian puolesta toimille kansalaisjärjestöille.

Bushin pitäisi päättää maanantaihin mennessä, aikooko hän jatkaa kiisteltyä lisäystä, joka on ns. Helms-Burton-laissa. Lisäys sallii amerikkalaisten haastaa oikeuteen kaikki, jopa ulkomaalaiset yhtiöt, jos ne käyvät kauppaa Kuuban kanssa. Presidentti Bill Clinton lykkäsi aikoinaan kiistellyn lisäyksen voimaantuloa ja nyt Bushin odotetaan tekevän samanlaisen päätöksen. Eurooppa ja Kanada ovat arvostelleet kitkerästi lain lisäystä ja pitäneet sitä liiallisena voimankäyttönä. Bush ei ole kuitenkaan vielä varma, mitä hän tekee lain kanssa. Yhdysvallat on pitänyt Kuubaan kohdistuvia pakotteita voimassa vuonna 1959 Castron johtamasta vallankumouksesta saakka.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.