USA kiisti iranilaisdiplomaatin syytteet

Iranin Bagdadin-suurlähetystön kakkossihteeri Jalal Sharafi syytti sieppauksestaan Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelua CIA:tä.

Yhdysvallat on torjunut iranilaisdiplomaatin väitteet maan osallisuudesta hänen sieppaukseensa Irakissa. Iranilaisdiplomaatti sanoi myös joutuneensa sieppauksensa aikana Yhdysvaltain joukkojen kiduttamaksi, kertoi iranilainen uutistoimisto Fars tänään.

Helmikuussa siepattu Iranin Bagdadin-suurlähetystön kakkossihteeri Jalal Sharafi pääsi kotimaahansa torstaina.

- Yhdysvalloilla ei ollut mitään tekemistä Sharafin pidätyksen kanssa, sanoi Valkoisen talon tiedottaja Gordon Johndroe tänään.

Sharafi syytti sieppauksestaan Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelua CIA:tä. Osa kuulustelijoista oli Sharifin mukaan amerikkalaisia agentteja, jotka kyselivät häneltä Iranin vaikutusvallasta Irakissa, iranilaiset uutistoimistot Fars ja Irna kertoivat tänään.

Uutistoimisto Fars kertoi myös Sharafin esitelleen toimittajille kidutuksen merkkejä ruumiissaan. Aiemmin Irakin ulkoministeri Hoshijar Zebari sanoi Sharafin olleen hyvässä kunnossa, kun hänet vapautettiin.

Sharafin vapautus Irakissa osui samaan ajankohtaan kuin Persianlahdella pidätettyjen brittisotilaiden vapautus Iranissa. Yhdysvallat, Britannia ja Iran ovat torjuneet arvelut, että kyseessä olisi ollut "vaihtokauppa".

Iran on syyttänyt Yhdysvaltoja myös viiden konsulivirkailijansa pidätyksestä tammikuussa Arbilissa Pohjois-Irakissa. Yhdysvallat on ilmoittanut epäilevänsä pidätettyjä iranilaisia irakilaiskapinallisten avustamisesta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Lue myös:

    Uusimmat