USA kehotti Liberian kapinallisia vetäytymään

USA on tänään vedonnut Liberian kapinallisjoukkoihin, että nämä perääntyisivät maan pääkaupungista Monroviasta. Kapinallisryhmät ovat kuitenkin jatkaneet etenemistään kohti kaupungin keskustassa.

Yhdysvaltain suurlähetystö on tänään kehottanut kapinallisryhmiä vetäytymään Liberian pääkaupungista Monroviasta. Kapinalliset jatkoivat kuitenkin etenemistään kohti pääkaupungin lentokenttää.

Yhdysvaltain Liberian-suurlähettiläs John Blaney pyysi suurimpia kapinallisryhmiä Lurdia ja Modelia laskemaan aseensa ja pysähtymään Yhdysvaltain esittämän neuvotteluehdotuksen mukaisiin asemiin. Presidentti Charles Taylorin joukot ovat hyväksyneet ehdotuksen.

Asukkaat kertoivat kuitenkin kiivaiden taisteluiden jatkuneen tänään kahden Monrovian keskustaan johtavan sillan ympäristössä. Kapinallisten kerrottiin aiemmin päässeen toisen sillan yli ja etenevän piakkoin kohti lentokenttää.

Kaksi kapinallisryhmää kontrolloi noin kahta kolmannesta Liberian pinta-alasta. Sisällissota on repinyt maata lähes 14 vuoden ajan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat