Mainos

USA kehotti Kiinaa harkitsemaan uudelleen Taiwan-lakia

Kiinan kansankongressin mukaan voimatoimet ovat lain mahdollistama viimeinen keino, jos Taiwanin itsenäistymispyrkimyksiä ei muuten saada estettyä.

Valkoinen talo kehottaa Kiinaa harkitsemaan uudelleen lakiesitystä, joka antaisi Kiinalle oikeuden hyökätä Taiwaniin jos tämä julistautuu itsenäiseksi. Kiinan kansankongressin eli parlamentin odotetaan hyväksyvän separatismin vastainen laki istuntonsa päätteeksi 14. maaliskuuta.

Parlamentin varapuhemies Wang Zhaoguo esitteli eilen lakiehdotuksen yksityiskohtia. Hänen mukaansa voimatoimet ovat lain mahdollistama viimeinen keino, jos Taiwanin itsenäistymispyrkimyksiä ei muuten saada estettyä.

Valkoisen talon tiedottajan Scott McClellanin mukaan lakiesitys ei auta mitään vaan on pikemminkin vastoin Kiinan ja Taiwanin suhteiden lämmittelypyrkimyksiä.

- Lakiesitys mahdollistaa Taiwaniin suunnatut rangaistustoimet. Me vastustamme kaikkia yrityksiä päättää Taiwanin tulevaisuudesta muuten kuin rauhanomaisin keinoin, McClellan sanoi.

Taiwan puolestaan varoitti, että kiistanalaisen lain hyväksyntä kansankongressissa saattaisi sysätä Taiwanin itsenäisyysjulistukseen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.