Mainos

USA: Kehitys Irakissa vaivalloista

Raportti kertoo väkivallan Irakissa vähentyneen, vaikka muuten kehitys on hidasta. Yhdysvaltojen ulkoministeri ja pääministeri matkustavat Lähi-itään elokuussa.

Valkoisen talon julkistamasta Irak-raportista selviää, että tilanne maassa ei ole kehittynyt Yhdysvaltain hallinnon toivomalla tavalla.

Raportissa seurattiin 18 eri virstanpylvästä. Kehitys on ollut tyydyttävää kahdeksassa kohdassa. Myöskin kahdeksassa kohdassa kehitys ei ole vakuuttanut ja kahdessa kohdassa tulokset ovat olleet ristiriitaisia.

Raportti moittii Irakin hallitusta. Myönteisenä kehityksenä mainitaan, että väkivalta Irakissa on laantunut jonkin verran.

Presidentti George W. Bush kehotti jo ennakkoon kongressia olemaan kärsivällinen, sillä hänen mukaansa joukkojen lisäyksen vaikutukset eivät vielä näy Irakissa. Bush uskookin, että syyskuun 15. päivänä julkaistava seuraava raportti on myönteisempi.

Bush vastustaa yhä takarajan määrämistä amerikkalaisjoukkojen vetäytymiselle.

USA:n ulkoministeri ja puolustusministeri Lähi-itään elokuussa

Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Rice ja puolustusministeri Robert Gates matkustavat elokuun alussa Lähi-itään. Asiasta ilmoitti torstaina presidentti George W. Bush.

Ricen ja Gatesin on matkansa aikana tarkoitus keskustella Yhdysvaltain liittolaisten kanssa Irakin tilanteesta ja vahvistaa kansainvälistä tukea Irakin hallitukselle.

Ricen oli määrä lähteä Israeliin ja palestiinalaisalueille jo ensi viikolla, mutta tätä vierailua on Valkoisen talon mukaan päätetty siirtää heinäkuun lopulle. Ulkoministeri vierailee ensi viikolla kuitenkin Ghanassa ja Portugalissa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.