Mainos

USA kärsi tappioita Itä-Afganistanissa

USA on kärsinyt tappioita kiivaissa taisteluissa itäisessä Afganistanissa. Ainakin yksi sotilas on kuollut ja useat ovat haavoittuneet.

Yhdysvallat on menettänyt ainakin yhden sotilaan ja useita on haavoittunut itäisessä Afganistanissa käydyissä taisteluissa. Myös Afganistanin hallituksen joukot ovat kärsineet tappioita maataisteluissa Talebanin ja al-Qaidan taistelijoita vastaan. Taisteluita käytiin Arman vuoristoalueella lähellä itäisen Paktian maakunnan pääkaupunkia Gardezia.

Rintamalta palanneiden sotilaiden mukaan noin tuhannen miehen suuruista afgaaniosastoa vastaan hyökkäsi 5 000 Taleban- ja al-Qaida-taistelijaa, mikä pakotti afgaanijoukot perääntymään. Afgaanijoukoilla oli apunaan viitisenkymmentä amerikkalaista sotilasneuvonantajaa.

Myös Yhdysvaltain sotilaskoneet pommittivat tänään kiivaasti itäisen Afganistanin vuoristoalueita, joilla epäillään piileskelevän jopa yli 5 000 al-Qaida-verkoston ja Talebanin taistelijaa. Pommitukset alkoivat jo myöhään eilen ja ne jatkuivat tänä aamuna, kertoi Pakistanissa toimiva afganistanilaisuutistoimisto AIP.

Pommitukset ja taistelut keskittyivät Arman vuoristoalueelle lähellä itäisen Paktian maakunnan pääkaupunkia Gardezia. Yhdysvaltain puolustusministeriö ilmoitti jo eilen keräävänsä tietoja Gardezin lähistöllä piileskelevistä al-Qaidan ja Talebanin taistelijoista.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.