Mainos

USA kaatoi YK:n palestiinalaispäätöksen

Yhdysvallat on kumonnut veto-oikeudellaan YK:n päätöksen lähettää kansainvälisiä tarkkailijoita palestiinalaisalueille. Palestiinalaiset ovat pyytäneet, että YK lähettäisi tarkkailijoita Länsirannalle ja Gazaan palestiinalaisväestön suojaksi.

Palestiinalaiset ovat pyytäneet, että YK lähettäisi aseistamattomia tarkkailijoita Länsirannalle ja Gazaan palestiinalaisväestön suojaksi. Seitsemän liittoutumattoman maan tekemä päätöslauselmaluonnos sai taakseen tarvittavat yhdeksän ääntä, mutta Yhdysvallat kumosi sen veto-oikeudellaan. Yhdysvaltojen YK-lähettilään James Cunninghamin mukaan vaihtoehtoja ei ollut, koska Israel vastustaa tarkkailijoiden lähettämistä.

Palestiinalaisten YK-suurlähettiläs Nasser al-Kidwa arvosteli Yhdysvaltain päätöstä käyttää veto-oikeuttaan. Se merkitsee hänen mukaansa, että myös yritykset lopettaa "miehitetyillä palestiinalaisalueilla meneillään oleva murhenäytelmä" epäonnistuivat.

Äänestys suoritettiin neljä päivää kestäneiden maratonneuvottelujen jälkeen. Varsinkin Euroopan maat olisivat olleet vielä valmiita etsimään kompromissia, mutta arabimaat vaativat, että äänestys järjestetään ennen kuin Arabiliiton huippukokous päättyy Jordaniassa keskiviikkona. Edellisen kerran Yhdysvallat käytti veto-oikeuttaan neljä vuotta sitten.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.