Mainos

USA jätti pahoittelunsa Kiinalle

Yhdysvallat on jättänyt Kiinalle lausunnon, jossa se pahoittelee kiinalaisen hävittäjän ja amerikkalaiskoneen törmäystä 10 päivää sitten.

Lausunnossa ei ole yksiselitteistä anteeksipyyntöä kuten Kiina on vaatinut. Yhdysvallat odottelee nyt, kelpaako lausunto Kiinalle.

Annan tarjosi apuaan

Kofi Annan

YK:n pääsihteeri Kofi Annan on ilmoittanut olevansa huolissaan Yhdysvaltain ja Kiinan välisestä lento-onnettomuuskiistasta. Annan on vakuuttanut, että hän voi auttaa kiistan sovittelussa milloin tahansa. Kiinan presidentti Jiang Zemin on puolestaan ilmoittanut toivovansa, että Yhdysvallat ja Kiina löytäisivät "sopivan" ratkaisun lentokonekiistaan. Uruguayn vierailulla pitämässään puheessa presidentti vakuutti, että Kiinan viranomaiset pohtivat parhaillaan ratkaisuja ongelmaan.

Annan on pyytänyt Kiinan suurlähettiläs Wang Yingfania välittämään Kiinan presidentille viestin, jonka mukaan meneillään oleva kiista ei ole kenenkään edun mukainen. Annanin tiedottajan mukaan samanlainen viesti on välitetty myös Yhdysvaltain korkealle viranomaiselle, jonka nimeä tiedottaja ei suostu paljastamaan.

Yhdysvaltain ja Kiinan lentokonekiista sai alkunsa 1. huhtikuuta, kun kiinalainen taistelulentäjä ja yhdysvaltalainen vakoilukone törmäsivät toisiinsa Etelä-Kiinassa. Kiina on toistuvasti vaatinut Yhdysvalloilta virallista anteeksipyyntöä tapauksen johdosta, ja Yhdysvallat on puolestaan vaatinut pudonneen koneen ja sen miehistön palauttamista.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.