Mainos

USA järjestää tarjouskilpailun kahdesta Irakin öljysopimuksesta

USA:n armeija on pyytänyt tarjouksia kahdesta Irakin öljysopimuksesta, joiden arvo on yhteensä noin miljardi dollaria. Sopimuksilla korvattaisiin Halliburtonille maaliskuussa myönnetty sopimus.

Yhdysvaltain armeija kertoi, että se myöntää yhden sopimuksen Irakin pohjoisosissa sijaitseville kentille ja toisen eteläisille kentille. Molempien sopimusten arvo on korkeimmillaan 500 miljoonaa dollaria.

Urakoita voivat hakea yhdysvaltalaiset ja sopivat ulkomaiset yritykset. Sopimukset koskevat muun muassa öljypalojen sammuttamista ja öljykenttien korjaustöitä. Ne kattavat myös öljyn jakelun.

Yhdysvaltain armeijaa kritisoitiin, kun se maaliskuun alussa teki sopimuksen Irakin öljykentistä Halliburtonin alihankkijan Kellogg, Brown & Root -yhtiön kanssa ilman tarjouskilpailua. Armeijan mukaan Halliburtonin sopimus toimi vain siltana tarjouskilpailuun pitempiaikaisista sopimuksista. Nyt solmittavien sopimusten kesto vaihtelee kahdesta vuodesta viiteen vuoteen.

Halliburton on Yhdysvaltain varapresidentin Dick Cheneyn entinen yhtiö. Arvostelijoiden mukaan Halliburton olisi saanut urakat suhteidensa avulla.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.