Mainos

USA jäädyttää sotilasavustuksia

Yhdysvallat keskeyttää kymmenien maiden sotilaallisen avunannon, jotka eivät ole suostuneet antamaan syytesuojaa amerikkalaisille sotilaille. Mukana ovat tiettävästi myös Baltian maat Viro, Latvia ja Liettua.

Yhdysvaltain Valkoinen talo ilmoitti tiistaina keskeyttävänsä toistaiseksi sotilaallisen avunannon kymmenille maille, jotka ovat kannattaneet kiistanalaista kansainvälistä rikostuomioistuinta ja kieltäytyneet antamasta syytesuojaa amerikkalaisille sotilaille.

Presidentti George W. Bush vaati alun perin kahdenvälisten syytesuojasopimusten allekirjoittamista kesäkuun loppuun mennessä.

Uutistoimisto Reuters kertoi, että leikkauslistalle joutuvat muiden muassa Viro, Latvia ja Liettua. Uhka koskee tiettävästi myös Bulgariaa, Slovakiaa ja Sloveniaa.

Amerikkalaislähteet huomauttivat, että Yhdysvallat tekee esimerkiksi sotilaallista koulutusyhteistyötä monen valtion kanssa ja tällaisesta toiminnasta koituvat kulut voivat nousta maata kohti miljoonasta dollarista satoihin miljooniin dollareihin vuodessa.

Rahavirta aiotaan katkaista määrittelemättömäksi ajaksi myös Kolumbiaan, joka on ollut yksi merkittävimmistä avunsaajista. Kolumbialle on kaavailtu 98 miljoonan dollarin eli vajaan 85 miljoonan euron apupakettia vuodeksi 2003.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

(Kymmenen uutiset 01.07.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.