Mainos

USA ja Venäjä jatkavat aseriisuntaneuvotteluja

Yhdysvallat ja Venäjä aloittavat uudelleen pitkään jäissä olleet ydinaseiden rajoitusneuvottelut. Valkoinen talo kertoi myöhään eilen, että Start III -neuvottelut pidetään Moskovassa ensi kuussa.

Ensimmäisellä Yhdysvaltain vierailullaan oleva Venäjän pääministeri Sergei Stepashin keskusteli aserajoitusneuvottelujen jatkamisesta varapresidentti Al Goren kanssa. Gore sanoi keskustelujen jälkeen, että Yhdysvallat ja Venäjä ovat molemmat jo pitkään ymmärtäneet ydinaseiden rajoittamisen tärkeyden. Stepashinin mukaan Venäjän hallitus jatkaa Start II -sopimuksen käsittelyä ja Start III-neuvottelut aloitetaan. Yhdysvallat on jo ratifioinut Start II-sopimuksen, jonka mukaan maat vähentävät ydinasearsenaaliaan 3500 ydinkärjellä vuoteen 2003 mennessä.

Venäjä vetoaa serbien auttamiseksi

Keskustelujen aikana Stepashin pyysi Yhdysvaltoja suostumaan, että Jugoslavian talousapua vietäisiin myös serbeille. Yhdysvallat on päättänyt tiukasti, että serbeille ei heru apua niin kauan, kuin presidentti Slobodan Milosevic on vallassa. Stepashin vetosi siihen, että ensi talvesta tulee katastrofi ilman apua. Stepashin kertoi tiedotusvälineille aiemmin eilen, että Venäjä ja Yhdysvallat ovat päässeet sopuun monista Jugoslaviaa koskevista erimielisyyksistä. Venäjä toivoo myös Kansainvälisen valuuttarahaston, IMF:n myöntävän maalleen 4,5 miljardin dollarin lainan; lainasta keskustellaan keskiviikkona. Stepashinin mukaan Venäjä pystyy nyt huolehtimaan velvoitteistaan, sillä maa on toipumassa viimesyksysestä talouskriisistä.
(STT)
Krista Kukkasen raportti neuvotteluista (1:22).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.