Mainos

USA ja Britannia aloittivat iskut Afganistaniin

Yhdysvallat ja Iso-Britannia ovat aloittaneet hyökkäyksen Afganistaniin. Ensimmäiset ohjukset iskeytyivät Afganistanin pääkaupunkiin Kabuliin illalla kello 19.30 aikoihin. Lisäksi ohjuksia on ammuttu ainakin Kandahariin, jonka lentokenttä tuhoutui iskuissa ,sekä Jalalabadiin.

Iskujen ensimmäiset kohteet olivat lentotukikohtia, ilmatorjunta-asemia ja terroristileirejä, Yhdysvaltain puolustusministeriön nimetön lähde kertoo. Iskuissa käytettiin risteilyohjuksia. Britannian pääministeri Tony Blair kertoo maansa osallistuneen iskuihin sukellusveneittensä ampumin ohjuksin. Blair mukaan tarkoituksena on välttää siviiliuhreja. Hänen sanoi, että hyökkäyksen pituudesta ei ole tietoa.

Kabulin ylle levisi iskujen laaja savupilvi, ja kaupungin keskustaa ravisutti neljä tai viisi kovaa räjähdystä, joita seurasi ilmatorjunnan tulitusta. Sähköt pimenivät heti ensimmäisen räjähdyksen jälkeen.

Yhdysvallat ilmoittaa presidentti George W. Bushin kertoneen iskuista Venäjän presidentille Vladimir Putinille hieman ennen niiden alkamista.

Saksan ja Ranskan johtajat ovat jo ilmoittaneet tukevansa Afganistaniin tehtyjä iskuja.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Kymmenen uutisissa (07.10.2001)

Britannian pääministeri Tony Blairin mukaan Yhdysvallat pyysi viime keskiviikkona Britanniaa osallistumaan nyt alkaneeseen operaatioon.

Kymmenen uutisissa (07.10.2001).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.