Mainos

USA ja Arabiemiirikunnat lykkäsivät vapaakauppaneuvottelujaan

Dupailaisyhtiö ilmoitti eilen luopuvansa amerikkalaissatamista, jotka olisivat siirtyneet sen hallintaan yrityskaupan myötä.

Yhdysvallat ja Arabiemiirikunnat ovat lykänneet ensi viikoksi suunniteltuja vapaakauppaneuvotteluja. Lykkääntymisestä kertoo Yhdysvaltain kauppaneuvotteluista vastaava virasto.

Arabiemiirikuntiin kuuluvassa Dubaissa toimiva Dubai Ports World -yhtiö ilmoitti eilen luopuvansa amerikkalaissatamista, jotka olisivat siirtyneet sen hallintaan yrityskaupan myötä.

Kauppaa vastustettiin Yhdysvalloissa laajasti turvallisuushuolen takia. Kaupan vastustajien joukossa oli myös presidentti George W. Bushin republikaanisia puoluetovereita.

Bush itse sanoi tänään olevansa huolissaan siitä, että dubailaisyhtiö oli pakotettu luopumaan kuuden amerikkalaissataman toiminnoista.

Vapaakauppaneuvottelujen lykkääntymisessä ei ole kauppaneuvotteluista vastaavan viraston mukaan mitään poikkeuksellista, ja sopimuksen valmistelu jatkuu. Arabiemiraatit on Yhdysvaltain kolmanneksi suurin kauppakumppani Lähi-idässä Saudi-Arabian ja Israelin jälkeen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.