Mainos

USA: Isku matkustajakoneeseen jäi yritykseksi

Yhdysvallat ilmoittaa estäneensä matkustajakoneen räjäytyssuunnitelman.

Yhdysvaltain terrorisminvastaisesta taistelusta vastaavat viranomaiset kertovat, että terroristijärjestö suunnitteli pommi-iskua matkustajakoneeseen Jemenissä. Amerikkalaisen viranomaisen mukaan Arabian niemimaan al-Qaidaksi (AQAP) nimetyn verkoston suunnitelma havaittiin jo alkuvaiheessa, eikä yksikään lentokone ollut vaarassa.

Viranomaisten mukaan nyt paljastettu räjähdelaite oli tarkoitettu itsemurhapommittajalle ja se oli samankaltainen kuin parin vuoden takaisessa Detroitin-koneen alushousupommissa, mutta tällä kertaa laitteistoa oli paranneltu. Lentokenttäviranomaiset eivät turvatarkastuksissaan huomanneet räjähdettä, koska siinä ei ollut metallia.

Yhdysvaltain turvallisuusviranomaiset eivät ole paljastaneet tarkempia yksityiskohtia, kuten ajankohtaa, pommi-iskuyrityksestä.

Arabian niemimaan al-Qaida on yhdistetty joulupäivänä 2009 tehtyyn terroriyritykseen. Tuolloin Umar Farouk Abdulmutallab yritti räjäyttää Amsterdamista Detroitiin matkalla olleen lentokoneen alushousuihinsa piilotetulla räjähdysaineella. Räjähde kuitenkin vain syttyi tuleen, ja miehistö sekä muut matkustajat saivat nigerialaismiehen taltutettua.

Katso asiantuntija WIlliam McCantsin kommentit:

(MTV3-CNN-Reuters-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.