Mainos

USA: Iranin peräännyttävä ydinohjelmastaan

Yhdysvallat uhkaa Irania eristämisellä, mikäli maa aikoo jatkaa ydinohjelmaansa. Iran puolestaan kertoo tarvitsevansa rikastettua uraania ydinenergiatarpeensa tyydyttämiseen.

Yhdysvaltain hallitus varoittaa Irania kansainvälisen painostuksen kasvusta ja eristämisestä, mikäli se jatkaa ydinohjelmaansa.

Presidentti George W. Bush sanoi USA:n ja EU:n kolmen suuren - Ranskan, Britannian ja Saksan - vaativan Iranin ydinohjelmalta täydellistä avoimuutta ja läpinäkyvyyttä.

Turvallisuuspoliittinen neuvonantaja Condoleezza Rice lisäsi, että Iranin hallinto pitäisi eristää sen "huonon käytöksen" vuoksi. Ricen mukaan Yhdysvaltain hallitus valmistelee eurooppalaisten ja muiden Kansainvälisen atomienergiajärjestön jäsenten kanssa "erittäin tiukkoja päätöslauselmia", joissa vaaditaan Iranin yhteistyötä.

Iran kertoi lauantaina, että se jatkaa ydinsentrifugien rakennusohjelmaa. Washingtonin mukaan mukaan niitä aiotaan käyttää uraanin rikastamiseen ydinaseita varten. Iran puolestaan sanoo tarvitsevansa rikastettua uraania ydinenergiatarpeensa tyydyttämiseen.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.