Mainos

USA hyökkää Afganistanissa

Yhdistyneet kansakunnat on väliaikaisesti supistanut toimintaansa Afganistanissa ja nostanut partioiden määrää Kabulissa Irakin tilanteen vuoksi.

YK:n erikoislähettiläs Lakhdar Brahimi sanoi tänään pyytäneensä YK:n henkilökuntaa Afganistanissa pysymään sisätiloissa seuraavan 48 tunnin ajan. Brahimi korosti, ettei YK ole lähdössä Afganistanista ja että kysymys on varotoimista. Brahimin mukaan kaikista olennaisista asioista huolehditaan toiminnan supistamisen aikana.

Kabulissa rauhaa turvaavien ISAF-joukkojen tiedottaja Eversti Thomas Löbbering sanoi ISAF:n lisänneen partioiden, erityisesti jalkapartioiden ja yöpartioiden määrää, Kabulissa Irakin sodan alkamisen vuoksi.

ISAF-joukkojen komentaja kenraali Norbert van Heyst on varoittanut Irakin tilanteen tarjoavan ääriryhmille mahdollisuuden aiheuttaa levottomuuksia Afganistanissa.

Samaan aikaan tänään Yhdysvaltojen johtama koalitio aloitti suuren maa- ja ilmahyökkäyksen ääriryhmiä vastaan Etelä-Afganistanissa lähellä Pakistanin rajaa.

Afganistanilaisen komentajan Khan Mohammadin mukaan amerikkalaiset ja afganistanilaiset joukot etsivät alueelta al-Qaidan joukkoja. Yhdysvaltain armeijan tiedottajan eversti Roger Kingin mukaan ensi-iskun ja Afganistanin hyökkäyksen alkaminen samaan aikaan oli puhdas sattuma.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.