Mainos

USA harkitsee lentokieltoaluetta Syyriaan

Yhdysvallat vihjaili lauantaina, että maa voisi tukea lentokieltoaluetta Syyriaan.

Turkin ulkoministerin Ahmet Davutoglun Istanbulissa tavanneen ulkoministeri Hillary Clintonin mielestä suunnittelussa on nyt aika siirtyä "todellisiin yksityiskohtiin."

– Tiedustelupalvelullamme ja armeijallamme on tärkeitä rooleja näyteltävänään, joten me perustamme työryhmän niitä varten, Clinton sanoi.

Syyriassa kapinalliset ovat yrittäneet kaataa presidentti Bashar al-Assadin hallintoa jo 17 kuukautta kestäneessä kansannousussa. Presidentin johtaman armeijan ja kapinallisten välisissä taisteluissa on kuollut arviolta 21000 ihmistä.

Kun Clintonilta kysyttiin, onko keskusteluissa vaihtoehtona esimerkiksi kapinallisten hallitsemien alueiden suojeleminen lentokiellolla, ulkoministeri antoi ymmärtää sen olevan mahdollista.

– On eri asia puhua kaikista mahdollisista toimista, mutta perusteltuja päätöksiä ei voi tehdä ilman intensiivistä analyysiä ja operationaalista suunnittelua, hän muotoili.

Libyassa Naton ja Arabiliiton lentokieltoalueet auttoivat viime vuonna libyalaiskapinallisia syrjäyttämään maan johtajan Muammar Gaddafin.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.