Mainos

USA haluaa aseistautuneita vartijoita Euroopan-lennoille

Yhdysvallat vaatii uutistoimisto Reutersin mukaan eräitä EU:n jäsenmaita hyväksymään aseistautuneiden vartijoiden sijoittamisen Yhdysvaltoihin lentäviin ja sieltä saapuviin matkustajakoneisiin. Reutersin lainaamien diplomaattilähteiden mukaan amerikkalaiset vaativat myös lisää tietoja lentomatkustajista.

Yhdysvallat on esittänyt näitä vaatimuksia kahdenvälisissä neuvotteluissa esimerkiksi Kreikan ja Tshekin kanssa. Tämä on ärsyttänyt EU:n johtoa, koska asiasta olisi Euroopan maiden mielestä neuvoteltava suoraan Yhdysvaltojen ja EU:n kesken.

Yhdysvallat ja EU allekirjoittivat 2007 sopimuksen lentomatkustajatietojen luovuttamisesta. Tämä sopimus uudisti jo vuonna 2004 solmitun sopimuksen. Sopimuksen tavoitteeksi ilmoitettiin terrorismin ja siihen liittyvän rikollisuuden torjuminen.

Reutersin lähteiden mukaan Yhdysvallat on kytkenyt uudet vaatimukset viisumivapauden myöntämiseen. EU:n uudet itä- ja keskieurooppalaiset jäsenmaat ovat pitkään halunneet Yhdysvaltoihin matkaaville kansalaisilleen samanlaisen viisumivapauden kuin EU:n vanhat jäsenmaat.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.