Mainos

USA hajotti jättimäisen rahanpesuringin

Yhdysvaltojen viranomaiset ovat pystyneet hajottamaan suuren kansainvälisen rahanpesuringin. Viranomaisten mukaan toimintaan osallistui johtavia meksikolaispankkeja sekä Latinalaisen Amerikan merkittävimpiä huumekartelleja. Kyseessä on suurin rahanpesuun erikoistunut organisaatio Yhdysvaltojen historiassa.

Rikoksen takia on pidätetty 112 ihmistä. Ensimmäistä kertaa osallisiksi on voitu osoittaa myös meksikolaisia pankkivirkailijoita. Pestyä rahaa on tähän mennessä löytynyt 189 miljoonan Suomen markan edestä.

-Olemme vahingoittaneet tänään huumekartelleja parhaalla mahdollisella tavalla - käymällä heidän lompakollaan, sanoi valtiovarainministeri Robert Rubin tiedottaessaan kolmivuotisen tutkinnan tuloksista.

Valtiovarainministeriön ja oikeusministeriön mukaan lopullinen pestyn rahan määrä voi nousta jopa 110 miljoonaan dollariin eli lähes 600 miljoonaan Suomen markkaan. Casablancaksi nimetyn tutkinnan aikana takavarikoitiin yli kaksi tonnia kokaiinia ja neljä tonnia marijuanaa. Tutkinta ulottui kuuden valtion alueelle.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.