Mainos

USA evakuoi diplomaattien perheitä Nepalista

Suurlähetystö kehotti myös kaikkia USA:n kansalaisia poistumaan maasta mahdollisimman pian.

Yhdysvallat on ryhtynyt evakuoimaan diplomaattiensa perheenjäseniä Nepalista. Väkivaltaiset mielenosoitukset maan kuningasta Gyanendraa vastaan ovat jatkuneet jo lähes kolme viikkoa.

Nepalin kuninkaan nimeämä hallinto julisti tänään pääkaupunkiin Kathmanduun uuden ulkonaliikkumiskiellon. Valtiollisen television mukaan kaduille ei ole asiaa kello yhdentoista ja iltakuuden välisenä aikana. Sotilaat ja poliisi saavat television mukaan ampua tai pidättää kieltoa rikkovat.

Yhdysvaltojen suurlähetystö kehotti diplomaattien perheenjäseniä sekä lähetystöhenkilökuntaa, jonka läsnäolo ei ole välttämätön, lähtemään Nepalista. Suurlähetystö kehotti myös kaikkia Yhdysvaltojen kansalaisia poistumaan maasta mahdollisimman pian.

Maan oppositio vakuutti jatkavansa mielenosoituksia, joissa vaaditaan kuningas Gyanendran vallan rajoittamista. Pääkaupungissa Kathmandussa mielenosoituksia on järjestetty lähes kolme viikkoa jatkuneen yleislakon aikana.

Viisi maolaississiä ja yksi sotilas saivat surmansa sissien hyökkäyksessä Chautaran kaupunkiin 120 kilometriä Kathmandusta koilliseen, ilmoitti asevoimien edustaja.

Ainakin neljätoista ihmistä on kuollut ja sadat ovat haavoittuneet demokratiaa vaativien mielenosoittajien ja turvallisuusjoukkojen yhteenotoissa sen jälkeen kun Nepalissa alkoi yleislakko 6. huhtikuuta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.