Mainos

USA etsii ulospääsyä Venäjän-asekiistassa

Yhdysvallat osallistuu Venäjän koollekutsumaan hätäkokoukseen Wienissä. Venäjä ilmoitti eilen, että se harkitsee vetäytyvänsä joksikin aikaa Euroopan tavanomaisia aseita koskevasta Tae-sopimuksesta.

Yhdysvallat ilmoittaa olevansa valmis kompromisseihin asekiistassa Venäjän kanssa. Yhdysvallat painottaa olevansa avoin kaikille ehdotuksille, jotka voisivat pelastaa Euroopan tavanomaisia aseita koskevan Tae-sopimuksen. Yhdysvallat luonnehtii sopimusta "Euroopan turvallisuuden kulmakiveksi".

30 valtion edustajat ovat kokoontuneet Wieniin Venäjän koollekutsumaan Tae-sopimusta käsittelevään hätäkokoukseen. Venäjä aiheutti kohua eilen ilmoittamalla, että se harkitsee keskeyttävänsä sopimuksen noudattamisen joksikin aikaa. Sopimus rajoittaa muun muassa panssarivaunujen ja joukkojen määrää Euroopassa aina Atlantilta Uralille saakka.

Yhdysvaltojen ja Venäjän välejä on hiertänyt erityisesti kiista amerikkalaisten ohjuspuolustusjärjestelmän osien sijoittamisesta Puolaan ja Tshekkiin. Kenraali Juri Balujevski arvioi RIA-uutistoimistolle tänään, että suurvaltojen väliset neuvottelut Venäjän ehdottamasta Azerbaidzhanin tutka-aseman yhteiskäytöstä saattaisivat alkaa jo heinäkuussa.

Wienin kokous jatkuu perjantaihin saakka.

(STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.