Mainos

"USA esitteli ydinpommin valmistusohjeita internetissä"

Kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA on valittanut Yhdysvalloille, että Irakista takavarikoidussa arabiankielisessä aineistossa oli kymmenkunta asiakirjaa, jotka sisälsivät ohjeita ydinpommin rakentamiseksi.

Yhdysvaltojen hallitus esitteli internetissä irakilaisia asiakirjoja, jotka sisälsivät ydinpommin rakentamisohjeita, kertoo New York Times -lehti.

Yhdysvaltojen Irakissa takavarikoimia arabiankielisiä asiakirjoja laitettiin internet-sivulle jo maaliskuussa. Amerikkalaisviranomaiset toivoivat saavansa yleisöltä apua valtaisan asiakirja-aineiston kääntämisessä, koska hallituksen kielenkääntäjät eivät ehtineet tutkia kaikkea aineistoa.

Kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA valitti NY Timesin mukaan viime viikolla Yhdysvalloille, että aineistossa oli kymmenkunta asiakirjaa, jotka sisälsivät ohjeita ydinpommin rakentamiseksi. Ennen vuotta 1991 peräisin olevissa asiakirjoissa oli lehden lainaaman asiantuntijan mukaan perusohjeet ydinpommin rakentamiseksi.

Irak-asiakirjoja esitellyt internetsivu suljettiin torstaina sen jälkeen kun NY Times oli kysellyt ydinpommiasiakirjoista.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.