Mainos

USA epäämässä Iranin presidentin viisumin

Yhdysvaltain mukaan Iranin presidentti Ahmadinejad oli johtajana opiskelijaliikkeessä, joka valtasi Yhdysvaltain Teheranin lähetystön liki kolme vuosikymmentä sitten.

Yhdysvallat saattaa evätä Iranin presidentin Mahmoud Ahmadinejadin viisumin, jonka hän tarvitsee saapuakseen YK:n syyskuiseen valtionpäämiestapaamiseen New Yorkiin. Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan syynä on Ahmadinejadin väitetty yhteys Yhdysvaltain Teheranin suurlähetystön kaappaukseen vuonna 1979.

Yhdysvalloilla ja YK:lla on sopimus, jolla kaikki YK:n jäsenmaiden virkamiehet saavat saapua New Yorkissa sijaitsevaan YK:n päämajaan. Sopimuksen turvin päämajassa on vieraillut muun muassa Kuuban presidentti Fidel Castro, jolla on tunnetusti viileät välit Washingtoniin.

Yhdysvaltain mukaan Iranin presidentti Ahmadinejad oli johtajana opiskelijaliikkeessä, joka valtasi Yhdysvaltain Teheranin lähetystön liki kolme vuosikymmentä sitten. Yhdysvallat yrittää yhä selvittää oliko Ahmadinejad myös vastuussa panttivankien ottamisesta. Ahmadinejad on kiistänyt osallisuutensa kaappaukseen.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.