Mainos

USA ei taivu lunnasvaatimuksiin

Yhdysvallat varoittaa kansalaisiaan matkustamasta Filippiineille. Washington on pyytänyt Filippiineiltä virallisesti apua amerikkalaispanttivangin vapauttamiseksi.

Jolon Abu Sayyaf-sissien johtaja Ghalib Andang (Commander Robot) lähikuvassa, 22


Yhdysvaltain lähetystö ilmoittaa, että maan kansalaisten kannattaa välttää matkustamista Filippiinien eteläiseen osaan. Abu Sayyaf -muslimisissit taas ovat toistaneet uhkauksensa tappaa eilen sieppaamansa yhdysvaltalaisen miehen. Sissit ilmoittivat, että vanki surmataan, jos Filippiinit ja Yhdysvallat eivät aloita neuvotteluja ja jos Yhdysvallat ei suostu sissien vaatimuksiin.

Yhdysvallat on vaatinut amerikkalaisen vapauttamista ilman ehtoja. Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan maa ei suostu maksamaan lunnaita eikä tekemään kauppoja kaappauksen takana olevien muslimisissien kanssa.

Abu Sayyaf -sissiryhmä on surmannut panttivankejaan aiemmin. Sissit tappoivat huhti- ja toukokuussa yhteensä kuusi filippiiniläistä vankia.

USA: Kaapattu ei ole vakooja


Yhdysvallat kiistää väitteet, joiden mukaan Filippiineillä eilen siepattu amerikkalaismies olisi CIA:n palveluksessa. Yhdysvaltain viranomaiset ilmoittavat, että 24-vuotias mies on turisti eikä hänellä ole mitään tekemistä liittovaltion keskustiedustelupalvelun kanssa. Abu Sayyaf-sissit väittävät, että mies on Yhdysvaltain hallituksen vakooja.
(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.