USA: Darfurin kriisin hallinnassa epäonnistuttu

Darfurin kriisin hallinassa Sudanissa on epäonnistuttu, toteaa Yhdysvaltain entinen suurlähettiläs John Danforth. Danforthin mukaan kriisin kaikki osapuolet allekirjoittavat tällä hetkellä vain sopimuksia, jotka eivät merkitse mitään.

Yhdysvaltain mukaan kansainvälinen yhteisö on epäonnistunut Darfurin kriisin hallinnassa Sudanissa. Yhdysvaltain entinen YK-lähettiläs John Danforth sanoo, että yritykset pysäyttää väkivalta eivät ole tähän mennessä tuottaneet minkäänlaista tulosta.

- Olemme yrittäneet kaikkea. Olemme tarjonneet sekä porkkanaa että keppiä, mutta mihinkään ei ole päästy, Danforth sanoi.

Hän puhui kriisistä tiedotusvälineille sen jälkeen, kun YK:n turvallisuusneuvosto oli käsitellyt Darfuria koskevaa raporttia. Raportin mukaan alue on kaaoksessa, ja noin 2,3 miljoonaa ihmistä tarvitsisi välitöntä apua.

Danforthin mukaan Darfuriin tarvittaisiin nykyistä enemmän Afrikan unionin joukkoja, jotta julmuudet saataisiin loppumaan. Hänen mukaansa kriisin kaikki osapuolet allekirjoittavat tällä hetkellä vain sopimuksia, jotka eivät merkitse mitään.

Darfurin väkivaltaisuuksissa on tähän mennessä kuollut noin 70 000 ihmistä ja yli 1,2 miljoonaa ihmistä on joutunut lähtemään kodeistaan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat