Mainos

USA asettaisi Myanmarin tiukempaan boikottiin

Yhdysvallat kehotti tänään Kiinaa liittymään Myanmarin, eli entisen Burman, vastaiseen rintamaan. Yhdysvallat asetti eilen Myanmarille taloussaarron, jolla vastustetaan maan sotilashallituksen toimia.

Yhdysvallat kehotti tänään Kiinaa liittymään Myanmaria johtavan sotilashallituksen vastaiseen rintamaan. Edellisenä iltana Yhdysvaltain edustajainhuone päätti asettaa Myanmarin taloussaartoon. Saarto rajoittaa Myanmarin ulkomaankauppaa, jäädyttää sotilashallituksen tilit amerikkalaispankeissa ja estää maan johdon jäseniä hakemasta Yhdysvaltain viisumia.

Saarto astuu voimaan, kun se sovitetaan yhteen senaatin ehdotuksen kanssa. Sen tarkoituksena on painostaa Myanmarin hallitusta vapauttamaan vangitut demokratia-aktivistit, kuten Nobel-palkittu oppositiojohtaja Aung San Suu Kyi.

-Tänään hyväksytyt rangaistustoimet ovat kova toimenpide, mutta ei sen kovempi kuin mitä Myanmaria johtavat roistot ansaitsevat, demokraattiedustaja Tom Lantos sanoi.

Yhdysvaltain ulkoministeriön johtava Itä-Aasia-asiantuntija Randy Schriver sanoi tänään radiohaastattelussa, että Kiinan tulisi käyttää arvovaltaansa Myanmarin hallituksen syrjäyttämiseksi. Kiina on yksi harvoista maista, jotka pitävät yllä diplomaattisuhteita Myanmarin.

-Aung San Suu Kyin tilanne on selkeä: se on maan sisäinen asia, joka on hoidettava hallituksen ja opposition välillä, Kiinan ulkoministeriön tiedottaja sanoi aiemmin tässä kuussa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.