Mainos

USA aloitti uuden operaation Afganistanissa

Yhdysvaltain joukot ovat aloittaneet uuden sotilasoperaation Taleban-taistelijoita vastaan Afganistanin ja Pakistanin raja-alueella. Operaation tavoitteena on armeijan edustajien mukaan estää terrorismia, tuhota hallitusta vastaan taistelevien sissien turvapaikat ja estää hyökkäykset Yhdysvaltain joukkoja ja avustusjärjestöjen työntekijöitä vastaan.

Paktikan ja Khostin maakunnissa käynnistynyt operaatio sai koodinimekseen "Haven Denial". Armeijan edustajien mukaan sitä jatketaan, kunnes sen tavoitteet on saavutettu. Noin 11 500 sotilasta, heistä pääosa amerikkalaisia, on tällä hetkellä Afganistanissa etsimässä talebaneja ja al-Qaida-järjestön jäseniä.

Maan hallitusta vastustavat ryhmät ovat tehneet joukkoja vastaan useita hyökkäyksiä. Naton edustajat puolestaan ilmoittivat perjantaina, että sotilasliiton rauhanturvaajien etujoukko matkaa Afganistaniin viikonlopun aikana. Kahdeksan upseerin ryhmän on tarkoitus valmistella ensi kuussa tapahtuvaa kansainvälisten ISAF-joukkojen siirtoa Naton komentoon.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.