Mainos

USA ajantasaistaa sotasuunnitelmiaan

Yhdysvaltain puolustusministeri Donald Rumsfeld sanoi eilisiltana, että hän on määrännyt asevoimien johdon ajantasaistamaan kaikki Yhdysvaltain sotilaalliset valmiussuunnitelmat, mukaan lukien suunnitelmat mahdollisista sotatoimista Irakia vastaan. Rumsfeld teki myös selväksi, että valmiussuunnitelmista ei kerrottaisi julkisesti.

-Jos jonkin operaation toteuttamisesta on laadittu suunnitelma, sitä ei paljasteta, koska silloin se paljastuisi vihollisellekin, Rumsfeld sanoi CNBC-tv-yhtiön haastattelussa.

Amerikkalaisissa tiedotusvälineissä on esitetty varsin yksityiskohtaisiakin tietoja Yhdysvaltain hankkeista Irakin presidentin Saddam Husseinin kukistamiseksi.

New York Times -lehti kertoi tässä kuussa, että Yhdysvallat kaavailee Irakia vastaan suurhyökkäystä, johon osallistuisi 250 000 sotilasta ja satoja koneita. Rumsfeld myönsi tv-haastattelussa, että tällainen suunnitelma oli olemassa. Hänen mukaansa suunnitelma oli laadittu "alemmalla tasolla" eikä sillä ole virallista siunausta.

-Minä en ole sitä koskaan nähnytkään, kenraali Franks ei sitä ole nähnyt eikä, Herra paratkoon, presidentti ole sitä nähnyt, Rumsfeld sanoi.

Kenraali Franks johtaa Yhdysvaltain sotilasoperaatioita Lähi-idässä ja Persianlahden alueella.

Straw: Irak on huijari

Britannian ulkoministeri Jack Straw sanoi tänään Irakia "huijariksi", joka on saatava vastuuseen tekemisistään. Straw'n puhe on lisännyt entisestään arvailuja Yhdysvaltain johdolla tapahtuvasta hyökkäyksestä Irakia vastaan.

Pekingin Tshinghua-yliopiston opiskelijoille puhunut Straw sanoi terrorismin, joukkotuhoaseiden ja laillisen järjestyksen sortumisen eräissä maissa olevan suurimpia uhkia alkaneella vuosisadalla. Erityisesti Straw arvosteli Saddam Husseinin johtamaa Irakia.

-Meille kuuluu vastuu Irakin kaltaisten huijarien saattamisesta vastuuseen tekemisistään, Straw sanoi.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.