Mainos

USA: Ainakin 100 000 kosovolaismiestä kateissa

Yhdysvallat arvioi, että Kosovon albaanimiehiä on kateissa ainakin 100 000 ja mahdollisesti jopa 500 000. Serbien pelätään surmanneen miehiä joukoittain.

Yhdysvaltain mukaan ensiksi mainittu luku perustuu siihen, että miehiä olisi pitänyt tulla ainakin näin paljon Makedoniaan ja Albaniaan paenneiden naisten ja lasten mukana.

Toisaalta kateissa saattaa olla puolikin miljoonaa miestä, jos on totta, että miehiä on erotettu laajasti perheistään myös Kosovon sisällä. Tilanteesta ei saada selvää kuvaa ennen kuin kansainväliset tarkkailijat pääsevät jälleen Kosovoon.

Ogata: Pakolaiset pois Kosovon rajan tuntumasta

YK:n pakolaisvaltuutettu Sadako Ogata katsoo, että Kosovon rajan tuntumassa olevat pakolaisleirit pitäisi siirtää pois entistä uhatummalta raja-alueelta Albaniassa ja Makedoniassa.
-Selkkaus on alkanut levitä Kosovon rajojen yli, mikä lisää pakolaisten turvattomuutta rajan pinnassa olevilla leireillä, Ogata sanoi Financial Times -lehdessä tänään julkaistussa kirjoituksessa.
-Pakolaisleirit tulisi perustaa riittävään kauaksi Kosovon rajoista ja niiden on pidettävä tiukasti kiinni humanitaarisesta luonteestaan. Leireillä tai niiden läheisyydessä ei saisi olla aseita, pakolaisvaltuutettu katsoo.

Ogata sanoi, että hänen johtamansa YK:n pakolaisjärjestö UNHCR on valmis aloittamaan työn myös Kosovon rajojen sisäpuolella heti kun Jugoslavia on vetänyt joukkonsa maakunnasta ja alueelle on saatu kansainvälinen rauhanturvajoukko.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.