Mainos

USA aikoo vetää Irakin-joukkojaan vuoden päästä

Yhdysvaltain puolustusministeri Donald Rumsfeld on matkustanut Irakiin keskustelemaan yhteistyöstä, jolla Irakin turvallisuusjoukkojen valmiutta ottaa maan turvallisuus vastuulleen voidaan lisätä

Irakissa olevien amerikkalaisjoukkojen komentaja George Casey uskoo, että Yhdysvallat voi aloittaa ensi kesänä merkittävän joukkojensa vetämisen maasta.

- Jos poliittinen prosessi sujuu ongelmitta ja Irakin turvallisuusjoukot edistyvät nykyvauhtia, uskon että voimme vähentää joukkoja merkittävästi vaalien jälkeen ensi vuoden keväällä ja kesällä, kenraali Casey sanoi.

Puolustusministeri Donald Rumsfeld on matkustanut yllätysvierailulle Irakiin keskustelemaan Irakin turvallisuusjoukkojen kouluttamisesta.

- Keskustelimme yhteistyöstä, jolla Irakin turvallisuusjoukkojen valmiutta ottaa maan turvallisuus vastuulleen voidaan lisätä, Rumsfeld sanoi.

Irakissa on tätä nykyä niin vaarallista, ettei Rumsfeldin tulosta sinne kerrottu etukäteen.

Tavalliset amerikkalaiset ovat entistä tuskastuneempia. Mielipidemittausten mukaan yli puolet katsoo, että Bushin hallinnolla ei ole enää Irakin tilanne hallinnassaan. Siksi Irakissa olevien amerikkalaisjoukkojen komentajan puheet ovat saaneet Yhdysvalloissa paljon huomiota.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.