Mainos

USA: 7,5 % tekstiviesteistä katoaa

Yhdysvaltain matkapuhelinverkot kadottavat tietoverkkojen toiminnan tutkimiseen erikoistuneen Keynote Systems -yhtiön mukaan kymmeniä miljoonia tekstiviestejä joka kuukausi. Syynä viestien häviämiseen on matkapuhelinverkkojen huono yhteensopivuus.

Joulukuussa tehdyn tutkimuksen mukaan keskimäärin 7,5 prosenttia matkapuhelinverkoissa lähetetyistä tekstiviesteistä ei tule vastaanottajalle. Se merkitsee kymmenien miljoonien viestien katoamista. Yhdysvalloissa lähetetään Cellular Telecommunications & Internet Associationin mukaan runsaat miljardi tekstiviestiä kuukaudessa.

Euroopassa 10-15 prosenttia teleoperaattoreiden tuloista tulee tekstiviesteistä. Yhdysvalloissa lyhytsanomapalvelujen käyttöönotto on ollut hitaampaa. Matkapuhelimien käyttäjät ovat voineet vasta viime vuodesta lähtien lähettää viestejä muiden kuin oman operaattorinsa verkkoon.

Johtaja Chuck Mount Keynote Systemsistä sanoo, että viestien huono perillemeno vaikuttaa operaattoreiden tulojen lisäksi myös uuden palvelun käytön yleistymiseen. Viestin perillemeno riippuu olennaisesti siitä, mitä verkkoa lähettäjä ja vastaanottaja käyttävät.

Parhaiten testissä menestyi Yhdysvaltain kolmanneksi suurin operaattori AT&T Wireless. Sen verkosta lähetetyistä viesteistä meni perille 95,5 prosenttia. Verkon sisällä lähetetyistä viesteistä meni perille 97,8 prosenttia. Vastaanottoprosentilla mitattuna se oli toinen 0,2 prosenttiyksikköä Verizon Wirelessin 95 prosentin tulosta heikommalla läpimenolla.

Yksi testin heikoimmin menestyneistä operaattoreista oli T-Mobile USA. Vain 86 prosenttia T-Mobilen verkosta lähetetyistä lyhytsanomaviesteistä meni lävitse vieraaseen verkkoon. Verkon toiseen puhelimeen lähetettyjen viestien läpimeno ei sekään olut kuin 87 prosenttia. Muista verkoista T-Mobileen lähetetyistä viesteistä tuli perille 92 prosenttia.

Tekstiviestien lähettäminen maksaa Yhdysvalloissa yleensä noin kymmenen senttiä. Osa operaattoreista laskuttaa myös tekstiviestien vastaanottamisesta. Keynote Systems teki tutkimuksen joulukuussa. Matkapuhelinoperaattoreiden verkoissa lähetettiin viestejä ja tutkittiin niiden läpimenoa kahden viikon ajan.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.