US: S-ryhmä ja Kesko ministeriön syyniin – syypäitä kalliiseen ruokaan?

Uuden Suomen mukaan työ- ja elinkeinoministeriö ottaa uudessa terveen kilpailun edistämisohjelmassaan syyniin muun muassa päivittäistavarakaupan keskittymisen.

Hallitus päätti kehysriihessään torstaina 22.3.2012 käynnistää terveen kilpailun edistämisohjelman, jonka valmisteluista vastaa työ- ja elinkeinoministeriö. Ohjelman johtakaksi ministeriöön nimitettiin Kilpailuviraston ylijohtaja Juhani Jokinen,

Yksi edistämisohjelman keskeisistä kysymyksistä on se, miten S-ryhmän ja Keskon hallitsemin päivittäistavarakaupassa vaikuttaa kuluttajahintoihin ja tuotteiden laatuun. Kilpailuviraston ylijohtaja Jokinen kommentoi Uudelle Suomelle, että kyse on myös kaupan ja teollisuuden välisistä pelisäännöistä.

Jokisen mukaan hankkeen taustalla on Kilpailuviraston tammikuinen selvitys, jonka mukaan päivittäistavarakauppa hyödyntää vahvaa asemaansa ”useilla kyseenalaisilla tavoilla” terveen kilpailun kannalta. Tämä hyödyntäminen voi johtaa muun muassa ruoan hintatason nousuun.

Työministeri Lauri Ihalaisen mukaan toimiva talous edellyttää reilua, yhteisiin pelisääntöihin perustuvaa yritysten välistä kilpailua.

– Päämäärä on, että kuluttaja voi valita tuotteita suuremmasta valikoimasta kilpailukykyisin hinnoin, ministeri Ihalainen toteaa työ- ja elinkeinoministeriön tiedotteessa.

Päivittäistavarakauppa ry:n mukaan suurin syy kalliiseen ruokaan on liian korkea verotus.

Lähde: Uusi Suomi

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja