Mainos

Uruguayn presidentti toiveikas sellukiistassa

Uruguayn presidentti sanoo odottavansa pikaista ratkaisua sellukiistaan.

Uruguayn presidentti Tabaré Vazquez sanoi eilen olevansa toiveikas pikaisen ratkaisun saamiseksi Argentiinan kanssa sellutehdaskiistassa. Vazquez lupasi myös riippumattoman selvityksen Botnian ja Encen sellutehtaiden ympäristövaikutuksista.

Myös espanjalainen Ence on uruguaylaisten lehtitietojen mukaan valmis edistämään osaltaan vuoropuhelua Uruguayn ja Argentiinan välillä.

Uruguayn ja Argentiinan hallitusten kabinettipäälliköt kokoontuivat maanantai-iltana paikallista aikaa valmistelemaan maiden presidenttien keskiviikkoista huipputapaamista. Tapaamisessa oli määrä etsiä ratkaisua maiden väliseen kiistaan Botnian ja espanjalaisen Encen sellutehtaiden rakentamisesta Uruguay-rajajoen rannalle.

Uruguayn työministeri Eduardo Bonomi puolestaan lupasi, että Botnian ja Encen tehtaiden työntekijät saavat palkkansa asennustöiden keskeyttämisen ajalta. Bonomin mukaan "lähipäivinä selviää, kuinka ja ketkä maksavat palkat".

Ammattijärjestöt ovat vaatineet, että palkat on maksettava "100-prosenttisesti" töiden keskeyttämisen ajalta.

Botnia informoi ammattiliittoja

Metsä-Botnia on kutsunut työntekijöiden edustajat ja tehtaan urakoitsijat palaveriin keskiviikkona. Metsä-Botnian mukaan tilaisuudessa käydään läpi syntynyt tilanne, mutta minkäänlaisia päätöksiä ei ole luvassa.

Metsä-Botnian tiedotuspäällikkö Annikki Rintala korosti jatkon olevan kiinni siitä, mitä maiden presidenttien tapaamisessa saadaan aikaan.

Rintalan mukaan työntekijöiden edustajien tapaaminen on normaalikäytäntö, jos työmaalla on odotettavissa muutoksia. Botnia ilmoitti maanantaina olevansa valmis keskeyttämään asennustyöt tehtaalla vauhdittaakseen kiistan ratkaisua.

Keskeytyksen aikana Uruguayn ja Argentiinan on määrä käydä läpi tehtaiden mahdollisia ympäristövaikutuksia. Asennustöiden keskeytyksestä ei ole vielä päätöksiä.

Metsä-Botnian Uruguayn tehtaalla työskentelee noin 1750 työntekijää. Vuodenvaihteesta alueella on tehty maanpäällisiä rakennustöitä. Koska alueelle tulee useampia rakennuksia, työt etenevät eri tahtia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.