Mainos

Uruguayn oppositio haluaa Botnian tehtaan rakentamisen jatkuvan

Uruguayn oppositiopuolueet ja ammattijärjestöt kritisoivat presidentin päätöstä keskeyttää Botnian sellutehtaan rakentaminen.

Uruguayn oppositio on tuominnut jyrkästi presidentti Tabare Vazquezin lupauksen keskeyttää Botnian sellutehtaan rakennustyöt Argentiinan vastaisen rajajoen tuntumassa. Opposition mukaan Vazquez taipui Argentiinan "ylimielisen asenteen" edessä.

Colorado-puolue ja Kansallispuolue arvostelivat eilen jyrkästi hallituksen myöntymistä Argentiinan ehdotukseen, jonka mukaan sellutehtaiden rakennustyöt keskeytettäisiin 90 päiväksi.

- Presidentti Vazquez on pettänyt uruguaylaiset, koska hän ei pitänyt lupaustaan olla neuvottelematta asiasta niin kauan kuin tiesulut jatkuvat, totesi Uruguayn entinen presidentti ja Colorado-puolueen edustaja Jorge Battle televisiouutisille.

Kansallispuolueen edustajan ex-presidentti Luis Alberto Lacallen mukaan Uruguay ei voi keskeyttää sellutehtaiden rakennustöitä, koska "niiden rakentaminen on täysin laillista".

Uruguayn ammattijärjestöt tuomitsivat niin ikään sopimuksen ja väläyttivät tehtaiden "valtaamista" yhtenä vaihtoehtona.

Uruguayn ja Argentiinan presidentit sopivat lauantaina Santiagossa, että Botnian ja espanjalaisen Encen sellutehtaiden rakennustyöt keskeytetään ja Argentiinan puolella rakennetut tiesulut puretaan.

(MTV3-STT)

(12.3.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.