Mainos

Uruguayn hallitus vahvisti tukensa Metsä-Botnialle

Koko Uruguayn poliittinen johto vakuutti, että sellutehtaiden ympäristövaikutukset on selvitetty perin pohjin. Julkilausuma oli vastine Argentiinan joukkokokoukselle.

Uruguayn hallitus on vahvistanut julkisesti tukensa Metsä-Botnian ja espanjalaisen Encen sellutehtaille maan pääkaupungissa Montevideossa pidetyssä poliittisessa tilaisuudessa. Presidentti Tabare' Vazquezin johtama tilaisuus lähetettiin suorana lähetyksenä kaikilla maan televisiokanavilla.

Tilaisuudessa, johon osallistuivat kaikkien poliittisten puolueiden johtajat, talouselämän ja ammattiyhdistysliikkeen johto, hallitus vakuutti yksiselitteisesti, että kaikki tarvittavat ympäristövaikutuksia koskevat selvitykset on tehty. Uruguay vakuutti myös tiedottaneensa sellutehtaista riittävästi naapurimaalle Argentiinalle, joka vastustaa tehtaita niiden ympäristöhaittoihin vedoten.

Eilisillan tilaisuudessa puhuivat nykyisen ja edellisen, sellutehdashankkeille vihreätä valoa näyttäneen hallituksen edustajat, muun muassa ex-presidentti Jorge Battle. Presidentti Tabare' Vazquez ei käyttänyt puheenvuoroa.

Virallisesti kyseessä oli Uruguayn hallituksen istunto, jossa oli määrä informoida sellutehtaista, mutta käytännössä tilaisuudesta muodostui vastine Argentiinan hallituksen pari viikkoa sitten Gualeguaychussa järjestämälle, sellutehtaiden vastaiselle joukkokokoukselle.

Maanantain tilaisuus oli alun perin tarkoitus järjestää sellutehtaiden kotikaupungissa Fray Bentosissa, mutta se siirrettiin turvallisuussyistä pääkaupunkiin Montevideoon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.