Uruguaylaisten grillissä kärysi 12 tonnia pihvejä

Uruguaylaiset innostuivat viikonvaihteessa grillaamaan oikein urakalla. Grillaajia oli rivissä yli tuhat kappaletta, ja pihvilihaa kärysi tulella 12 000 kilon verran.

Grillausoperaatio edusti sen tason suuruusluokkaa, että apuun tarvittiin armeija ja palokuntakin. Mutta lopulta lähes mailin eli yli puolentoista kilometrin pituinen grilli oli valmis ottamaan tolkuttoman pihvikasan kuumaan syleilyynsä.

Vaikka grillaajiakin oli yli tuhat, katsojia oli vielä huomattavasti enemmän. Heitä oli paikalla peräti noin 20 000 kappaletta.

Yleisö puhkesi villeihin suosionosoituksiin, kun Guinnessin ennätystenkirjan edustaja vahvisti maailmanennätyksen syntyneen.

Uruguayn grillausennätys 13.4.2008

- Olen ylpeä siitä että olen uruguaylainen. Meillä on parhaat pihvit ja nyt meillä on myös maailman suurin grilli, eräs onnellisista grillaajista hehkutti esiliina päällään ja keittiömestarin päähine kutreillaan.

Tapahtuma-alueen liepeillä näkyi myös heitä, joille grilliliha ei maittanut. Kasvissyöjät kertoivat banderoillein, että on myös terveellisempiä ruokia kuin grilliherkut.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat