Mainos

Urpo Rinteen poikien poliisitutkinnat valmiit

Keskusrikospoliisin Kuopion yksikkö on saanut valmiiksi emeritusprofessori Urpo Rinteen poikien epäiltyjä verorikoksia koskevan esitutkinnan. Tuhansia sivuja käsittävä tutkinta-aineisto saapui syyttäjä Jarmo Toivolalle tänään. Toivola arvioi syyteharkinnan valmistuvan kevään kuluessa.

Keskusrikospoliisi aloitti Rinteen kahden lääkäripojan veroepäselvyyksien tutkinnan jo vuonna 2000 samaan aikaan, kun isän asioita ryhdyttiin tutkimaan. Poikien osalta vyyhteä on setvitty omana juttunaan.

Tutkinnassa on selvitetty Rinteen tutkimusvaroistaan pojilleen lahjoittamia huomattavia varoja ja sitä, olisiko niistä pitänyt maksaa lahjaveroa. Juttua on tutkittu epäiltynä törkeänä veropetoksena. Toisen pojan osalta on selvitetty myös hänen tutkimusapurahojen käyttöään. Tältä osin kyse on epäillyistä petoksista.

Turun yliopiston emeritusprofessori Urpo Rinne tuomittiin viime joulukuussa useista törkeistä petoksista, törkeästä veropetoksesta ja törkeistä virka-aseman väärinkäyttämisistä neljäksi vuodeksi vankeuteen. Rinne hallinnoi yksin kymmeniin miljooniin markkoihin nousseita tutkimusrahoja ja siirsi niistä huomattavia summia mm. lähipiirilleen ohi Turun yliopiston hallinnon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.