Mainos

Urpo Leppäselle keskustan jäsenkirja

Suomen maaseudun puolueen SMP:n takavuosien vaikuttaja Urpo Leppänen, 57, on liittynyt Suomen keskustan jäseneksi. Leppäsen yhteistyö keskustan kanssa alkoi jo viime syksynä, kun hän lähti sitoutumattomana ehdokkaana puolueen listoille kunnallisvaaleihin. Leppänen valittiin kotikuntansa Nummi-Pusulan valtuustoon.

-Vanhana poliitikkona on tuntunut vähän oudolta toimia sitoutumattomana. Paikallistasolla sitä on helpompi olla vaikuttamassa ja puhua puolueen äänellä, kun on jäsen, Leppänen kertoi ratkaisunsa taustoista tänään.

Leppänen tuli suomalaisille tutuksi 1970- ja 1980-luvuilla SMP:n pitkäaikaisena puoluesihteerinä, kansanedustajana sekä työvoimaministerinä, mitä tehtävää hän hoiti vuosina 1983-87.

Leppänen oli myös perustamassa SMP:n jatkajaksi vuonna 1995 luotua Perussuomalaiset-puoluetta, mutta ei omien sanojensa mukaan koskaan oikein kotiutunut sinne. Vielä viime keväänä Leppänen tarjosi itseään Perussuomalaisten puoluesihteeriksi, mutta vastaanotto jäi viileäksi.

Leppäsen mukaan hän ei kokenut suurta ongelmaa keskustaan siirtymisessä, koska "kovin suuria linjaeroja ei vanhan SMP:n ja kepun politiikan välillä ole".

-Oppositiossa kepu on joutunut terävöittämään linjaansa, Leppänen kertoo.

Leppänen ei sulje pois sitä mahdollisuutta, että hän yrittäisi seuraavissa vaaleissa paluuta eduskuntaan keskustan ehdokkaana. Leppäsen mukaan asiasta ei kuitenkaan ole keskusteltu tässä yhteydessä. Hän lisäsi, että se on piirijärjestön asia, halutaanko hänet ehdokkaaksi.

Leppäsen välit Perussuomalaisten kanssa menivät poikki viime syksynä. Puolueen puheenjohtaja Timo Soini ei hyväksynyt sitä, että Leppänen lähti toisen puolueen ehdokkaaksi, vaikkakin sitoutumattomana.

Tänään Soini on sanonut kunnioittavansa jokaisen henkilökohtaista ratkaisua ja toivovansa vain, että Leppänen pystyy vaikuttamaan "Ahon keskustassa".

-Jos joku vanha smp:läinen menee kepuun, se on minusta aika surkea ratkaisu kaiken sen koetun jälkeen, mitä Leppänenkin saanut keskustan taholta saanut kokea, Soini sanoi.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja