Mainos

Urpo Lahtisen taidekokoelmasta useita tarjouksia

Hymy-lehden perustajan Urpo Lahtisen taidekokoelmasta on tullut ainakin neljä ostotarjousta. Yksi tarjoajista on edesmenneen lehtikustantajan poika Jeppe Lahtinen.

Ylöjärvellä kotiseutumuseo Villa Urpossa sijaitsevan kokoelman tarjousaika päättyi tiistaina. Konkurssipesän hoitaja Heikki Berglund kertoo, että vähän ennen määräajan loppumista oli saatu kolme kirjallista ja yksi suullinen tarjous.

Kaikki ostohalukkaat ovat suomalaisia ja sijoittuvat eri puolille maata. Berglundin mukaan ehdokkaiden joukossa on sellaisia, jotka ovat kiinnostuneita pitämään yli 500 taideteoksen kokoelman yhtenäisenä.

- On jopa mahdollista, että kokoelma säilyy Villa Urpossa, joka pysyy edelleen julkisena näyttelytilana. Se olisikin paras ratkaisu, Berglund toteaa. Jeppe Lahtinen kuuluu hänen mukaansa niihin, jotka ovat halukkaita pitämään kokoelman paikallaan.

Kokoelman hinnaksi on arvioitu aiemmin noin 1,5 miljoonaa euroa. Konkurssipesän hoitaja kertoo olevansa tyytyväinen tarjousten hintatasoon.

Kokoelman myynti lyödään todennäköisesti lukkoon torstaina konkurssipesän suurimpien velkojien kokouksessa. Samalla päätetään Villa Urpon kaupasta. Kiinteistö on pantu myyntiin erikseen, ja torstaina päättyy sen tarjousaika. Villa Urpon hinnaksi on arvioitu yli kolme miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.