Mainos

Urpo Lahtisen taidekokoelma ei hajoakaan

Myynnillä oli tarkoitus lyhentää kokoelmaa ylläpitävän Urpo ja Maija Lahtisen säätiön velkoja. Säätiö on 2,4 miljoonaa euroa velkaa Lahtisen kuolinpesälle.

Edesmenneen lehtikustantajan Urpo Lahtisen taidekokoelman teoksia ei ainakaan toistaiseksi ryhdytäkään myymään. Tarkoitus on ollut myydä 30-35 teosta kokoelmaa ylläpitävän Urpo ja Maija Lahtisen säätiön velkojen maksamiseksi.

- Sekä Lahtisen kuolinpesä että säätiö ilmoittivat viime hetkellä, että he eivät haluakaan taideteoksia myytävän. Useatkin huutokauppakamarit olivat jo tehneet tarjouksia, kertoo Nokian kihlakunnanvouti Erkki Hakola.

Ylöjärven Villa Urpossa sijaitsevaan kokoelmaan kuuluu kaikkiaan viitisensataa teosta, sekä maalaus- että veistotaidetta. Osan omistuksesta kiistellään, mutta myyntiin oli Hakolan mukaan menossa töitä, jotka riidattomasti ovat säätiön omaisuutta.

Urpo ja Maija Lahtisen säätiö on taannoisen oikeuden päätöksen perusteella velkaa Urpo Lahtisen kuolinpesälle 2,4 miljoonaa euroa, josta noin miljoona on maksettu. Koska rahaa ei nyt saada taideteosten myynnillä, säätiö ryhtynee miettimään muita keinoja velan lyhentämiseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.