Mainos

Urpilaisen eläkepuheet hämmästyttävät porvaripuolueita

Kiistely eläkeleikkauksista kuumenee. Porvaripuolueet hämmästelevät sdp:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen uhkausta, jonka mukaan sdp ei ole mukana hallituksessa, joka leikkaa eläkkeitä. Urpilaisen mukaan kynnyskysymys koskee myös eläkeiän nostoa.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli pitää surullisena demarien puheita. Hän toteaa, että mikäli keinoja karsitaan jo ennakkoon pois, paineet rajuihin menoleikkauksiin vain kasvavat.

- Jos lähdetään sutta pakoon, niin edessä on nopeasti karhu ja siinä tapauksessa nimenomaan heikoimmassa asemassa olevat ihmiset joutuvat kärsimään, sanoo Kalli.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Sampsa Kataja korostaa, ettei mikään puolue ole edes eläkeleikkauksia esittänyt.

-En oikein ymmärrä tätä. En tiedä, onko sdp:llä ollut tässä ajatuksena pelotella suomalaisia siitä, että joku olisi eläkkeitä leikkaamassa, Kataja pohtii.

Kokoomuksen ryhmäjohtajan Pekka Ravin mukaan Urpilaisen puheet ovat tyypillistä demarien taktiikkaa - ensin luodaan uhka ja sitten ryhdytään sitä vastustamaan. Hänen mielestään on hölmöä lyödä kantoja kiinni niin kauan kuin asiaa pohtivan työryhmän työ on kesken.

Sdp:n puheenjohtaja Urpilainen ilmoitti puolueen tavoitteista eilen Tampereella sdp:n eduskuntaryhmän kesäkokouksessa. Hän totesi, että työllisyysrahoja ja pääomatuloveroa nostetaan, jos sdp on mukana seuraavassa hallituksessa. Urpilaisen mukaan puolue sitoutuu myös siihen, ettei työeläkkeitä leikata.

Katso Matti Maunun juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.